Advertisement

10 Payasam Recipe in tamil | Payasam varieties in tamil | Payasam recipes in tamil | பாயாசம்

10 Payasam Recipe in tamil | Payasam varieties in tamil | Payasam recipes in tamil | பாயாசம் 0:12 Fruit payasam பழ பாயாசம்
3:31 Carrot payasam கேரட் பாயசம்
6:10 Tendercoke payasam இளநீர் பாயாசம்
7:24 Poppy seeds payasam கசகசா பாயாசம்
9:12 Split green gram payasam பாசிப்பருப்பு பாயாசம்
11:29 Bottle gourd Payasam சுரைக்காய் பாயாசம்
13:24 Foxtail millet payasam தினை பாயாசம்
15:32 Coconut payasam அரிசி மாவு தேங்காய் பாயாசம்
17:31 Potato payasam உருளைக்கிழங்கு பாயாசம்
18:37 Vermicelli milk payasam சேமியா பால் பாயாசம்

Payasam, Kheer or Firni is a rice pudding, originating from the Indian subcontinent, made by boiling milk and sugar with one of the following: rice, broken wheat, tapioca, vermicelli, sweet corn, etc. It is flavoured with cardamom, raisins, saffron, cashews, pistachios, almonds or other dry fruits and nuts. It is typically served during a meal or as a dessert. It originated at the hands of Muslims of India. It also has many varieties which are not as thick as Kheer, they are known as meetha bhaat, payasam, payasa etc.

The South Indian version, payasam (Tamil: பாயசம், Malayalam: പായസം, pronounced, Telugu: పాయసం) or payasa (a Kannada term; Kannada: ಪಾಯಸ), is an integral part of traditional South Indian meals. South Indian payasam also makes extensive use of jaggery (Tamil: வெல்லம் vellam, Telugu: బెల్లం bellam, Kannada: ಬೆಲ್ಲ bella, Malayalam: ശർക്കര sharkkara) and coconut milk in place of sugar and milk. Vermicelli (semiya) is commonly used. The most common types of payasam in South India include milk payasam,sago/tapioca pearl payasam, Semiya (vermicelli) payasam, Paruppu payasam, Nei (clarified butter) payasam (also known as Aravana payasam), Carrot payasam, Wheat payasam, Wheat rava (wheat semolina) payasam, and Arisi Thengai (coconut and rice) payasam, which is a traditional Iyengar-style recipe. It is not exactly Kheer, since most of the process is same it is generalised as Kheer. Payasam is less thicker and it conains semiya/vermicelli which is not a content of original Kheer.

In a South Indian meal, payasam or payasa, is served first at any formal or auspicious occasion. Payasam is also served after rasam rice, while rice with buttermilk forms the last item of the meal. Payasam also forms an integral part of the Kerala feast (sadya), where it is served and relished from the flat banana leaf instead of cups. In Malayalee or Kerala cuisine, there are several different kinds of payasam that can be prepared from a wide variety of fruits and starch bases, an example being chakkapradhaman made from jackfruit pulp and adapradhaman made from flat ground rice.

The Hyderabadi version is called gil-e-firdaus. It is a thick kheer made with milk and bottle gourd. Gil-e-firdaus, literally translated, means "the clay of paradise".

பாயசம் (பேச்சு வழக்கு: பாயாசம்) என்பது விருந்துகளிலும் திருநாள்களிலும் பரிமாறும் இனிப்பு உணவு ஆகும். தமிழர் விருந்துகளில் பால் பாயசம் முக்கிய உணவாகும். இதில் பால் பாயசம், பருப்புப் பாயசம், அவல் பாயசம் எனப் பல வகைகள் உண்டு. பால் பாயசத்தைப் பால், சவ்வரிசி, சேமியா முதலியவற்றைக் கொண்டு செய்கிறார்கள்.[1] பொதுவாக இதனுடன் உளுந்து வடையையோ பொடித்த அப்பளத்தையோ சேர்த்து உண்பார்கள். விருந்துகளில் நிறைப்புணவாகப் (Dessert) பரிமாறுவதற்கும், இலகுவில் செரிமானமடையும் உணவாக அளிப்பதற்கும், மென்றுவிழுங்குவதில் சிரமமுள்ளவர்களுக்கும் உணவாக பாயசம் பயன்படுகிறது.

payasam recipe in tamil,payasam recipe,payasam recipes in tamil,paal payasam recipe in tamil,recipes in tamil,semiya payasam recipe,kerala payasam recipe in tamil,semiya payasam,sweet recipes in tamil,paal payasam,payasam,pal payasam recipe tamil,milk payasam recipe tamil,payasam in tamil,semiya payasam recipe tamil,semiya payasam in tamil,rice kheer recipe in tamil,elaneer payasam,carrot payasam,thinai payasam,potato payasam,pasi paruppu payasam,

Post a Comment

0 Comments